Udsagn & Links


Udtalelser.

Sagt og skrevet om bogen:
Således udtaler Arne Øland, der er formand for Danske Krigsbørns Forening:

"Det er et særdeles påskønnelsesværdigt skridt Erik Galvit her har taget ved selv at bekoste udgivelsen af denne fornemt udstyrede, rigt researchede og illustrerede bog om sin mor og sig selv. For han har en sag. Som formand for denne forening vil jeg sige Erik Galvit tak for hans store og hårdnakkede arbejde med at samle al den dokumentation, der har ført til, at en af efterkrigstidens politisk styrede domme er blevet omstødt ved, at en ny har taget dens plads!"

CITAT fra Rødder nr. 2 2009  Medlemsblad for danske Krigsbørn.
Kære Erik
Jeg har med stor interesse læst din bog , og i den anledning vil jeg gratulere med en meget velskrevet bog, det var meget modigt af dig at udstille dig selv og din familie, på godt og ondt. Jeg synes du har taclet de mange udfordringer du har mødt til UG.
Specielt var bogen spændende for en gammel Korsørdreng som jeg. Jeg kender de fleste af de personer og steder du fortæller om. Også din stædighed i din stræben efter at finde din familie i Tyskland er imponerende.

Mange hilsener til Dig og Birthe

Per Nielsen.

Jeg har med stor interesse læst din dokumentarroman og har konstateret at vi har nogle oplevelser til fælles. Jeg er født i januar 1943 og boede sammen med min mor og min mormor i "havehuset" - rettelig Nygade 43 i Korsør. Jeg kendte Sofus og hans "sofacykel" - Else m.fl. samt f.eks. Harald Buks i Vesterled o.s.v. Ja man får revet noget op i minderne. Jeg er nu selv bosat i Korsør efter et liv som langfartsejler og politibetjent. Jeg beundrer din ihærdighed.

M.v.h.
Bjarni Fischer

lina antonsenSåledes udtaler Lina Antonsen, Korsør

"Kære Erik.
Bogen er pragtfuld og jeg læser den gang på gang, og hvergang finder jeg nye detaljer. Det er en velskrevet bog, og din skildring af mor og far passer fint med, som jeg også erindrer dem. Din sans for detaljer er rigtig god og de fleste kan jeg nikke genkendende til. Specielt den konfirmation hvor politiet kom. Det var mig der blev konfirmeret. Tak for bogen, som vil blive gemt og jeg er sikker på den vil blive læst mange gange, ikke mindst af mine børn.
Alle fra Korsør burde læse din bog.
Kærlig hilsen
Lina"

Red.: Lina Antonsen er 78 år og ældste datter af Olga og Hilarius, der er omtalt i bogen flere gange.
Dette er en boganmeldelse af akademiøkonom Henrik N. Olsen, Vejle Stadsarkiv:

”Bogen er først og fremmest historien om forfatterens mor, Inger, og hans egen søgen efter og anerkendelse af en biologisk far. Men den fortæller også et af de mørkere kapitler af nyere dansk retshistorie, ukendt af mange. Det er historien om en af verdens mest restriktive arkivlogivninger, der ville forhindre krigsbørnene i at søge oplysninger om deres afstamning. Læs den og bliv klogere.”

Hele anmeldelsen kan ses på Historie – online, BogFeature

Links.

Links til aviser og andet som omtaler bogen:

  1. Berlingske Avis
  2. Historie-online
  3. Krigsbørn
  4. Born of war


Med venlig hilsen

Erik Oluf Otto Galvit