Benzinsalg i "gamle" dage,

eller hvorfor der pludselig blev indført selvbetjening på benzin i Danmark? og hvem var skyld i det?


Benzin.

Tankstation i gamle dage

På baggrund af mine 7 år (1968-1975) som benzinforhandler på BP servicestationen i Ringstedgade 33, Næstved, har jeg gennem årene samlet en del materiale sammen om benzinhandelen i Næstved for 40 år siden.

At der omkring starten af 70erne var 27 benzintanke i Næstved og der var 2 under opførelse, aner kun de færreste, og mange spørger "Hvorfor så mange?"

Det var der en speciel grund til, ligesom der var en grund til at man i begyndelsen af 70erne indførte selvbetjening af benzin på servicestationerne.

BP tankDen viden jeg gennem årene har samlet omkring dette, samt mit engagement i BPs forhandlerpanel og i benzinhandelens organisationer, har tilsammen udvirket at jeg kan holde et spændende foredrag om benzinhandelen for 40 år siden og om hvorfor vi fik indført selvbetjening på benzin og hvem der var skyld i dette?

Hvis ellers jeg kan samle materiale nok sammen, er det min tanke at udgive en ny bog og denne skal være om benzinhandelen i Næstved for 40 år siden.

benzin og olie bladetMeget er sket på de 40 år og i dag er benzintankene nærmest bagerier eller Macpølse forretninger. Skal man finde et tændrør, skal man være heldig, hvis man overhovedet kan finde et. Men hvorfor er udviklingen gået den vej?

Har nogen materiale, de vil hjælpe med til frembringelse af en bog, eller ønsker nogen at høre foredraget, så kontakt mig venligst på min mailadresse galvit@mail.dk. Når jeg skriver "materiale", så tænker jeg på billeder af benzintanke i Næstved, og gerne hvis der knytter sig en historie til, rabatkuponer, tigre eller asterix figurer man uddelte, kampagnemateriale osv. alt modtages med kyshånd, og jeg skal gerne efter aftale hente det selv.


Med venlig hilsen

Erik Oluf Otto Galvit